Madkultur & inspiration

Tradition, stolthed og udsøgte råvarer.
 
Den turbulente og særegne sønderjyske historie har i høj grad sat sit præg på det sønderjyske køkken. Tre afgørende faktorer spiller ind:
for det første områdets unikke historie, for det andet inspirationen fra andre lande, især Tyskland og sidst, men ikke mindst, det sønderjyske områdes geografi.

 

Fra de flade kyststrækninger i vest over store plantager til den fede muld i øst har geografien gennem tiderne skabt ideelle betingelser for udvikling af et varieret køkken med masser af sæsonbestemte smagsoplevelser. Når kvalitet og de gode råvarer kombineres med ældgamle og stolte håndværkstraditioner, har man essensen af sønderjysk madkultur: tradition, stolthed og udsøgte råvarer.

 

Det er derfor ikke tilfældigt, at det særlige sønderjyske køkken igennem tiden har sat sit mærkbare præg på den danske madkultur. Tænk bare på sønderjysk spegepølse, sønderjysk rugbrød og ikke mindst det store sønderjyske kaffebord – som i dag er en fast del af vores kulinariske arv. Det indbydende sønderjyske køkken får let tænderne til at løbe i vand, og det er på ingen måde tilfældigt, at man i området finder en perlerække af anerkendte gourmetrestauranter og stjernekokke, der har specialiseret sig i at mestre de udsøgte råvarer og gamle sønderjyske opskrifter.