A Hereford Beefstouw / Holdbi Kro

holdbi

 

Midt i naturskønne omgivelser i det sydligste Jylland - kun tre kilometer fra grænsen - ligger en rigtig sønderjysk krobygning. Allerede ved indgangsdøren får man fornemmelsen af, at der venter noget specielt. Tidligere var huset kendt som den Kgl. Privilegerede Holdbi Kro, men i 1981 overtog og restaurerede A Hereford Beefstouw de gamle bygninger. Søren Damgaard den ældste af Bitten og Aage Damgaards børn var arkitekt på restaureringen.

 

Det hyggelige, stråtækte hus kan dateres tilbage til 1847. På væggene hænger - blandt andre kunstnere - Henry Heerup, og midt i lokalet står en af de første udgaver af vindekanteringsmaskinen. Dekanteringsmaskinen, som er lavet i adskillige forskellige udgaver, er blevet en fast del af restaurantens indretning - ganske som den klassiske A Hereford Beefstouw-grill, salatbaren og de massive træborde.

 

Restauranten i Kruså har plads til 56 gæster, men der er også mulighed for at holde større selskaber i separate lokaler. Siden den 1. september 2002 har forpagteren heddet Paul Loichtl.

 

Læs mere på: www.a-h-b.dk