Fruens Vilje

Gården Fruens Vilje, kan dateres tilbage til 1906. Gennem tiderne, har der været landbrug på gården, men i dag ejes gården af os Conni og Egon Jensen, som har påbegyndte en nænsom renovering af alle bygningerne, således at stedet fremstår som en moderne bolig, men med respekt for det oprindelig. Gården, danner rammen om vores liv produktion og vores gæster.

Vi driver lidt fåreavl af racerne Jackobs og Gotlænder, i efteråret slagter vi på godkendt slagteri, de største af lammene bliver enten forarbejdet til lammepålæg eller solgt som hele, halve eller i stykker (sæson varer). I efteråret kan man i vores gårdbutik købe hele, halve eller stykker af lam.

 

Fruens liv med de søde sager
Mine tidligste minder om karamel, er fra 1969 da jeg gik i første klasse på St.Jørgenskolen i Sønderborg. Når jeg fik fri, skulle jeg med bussen hjem til Dybbøl, men hver dag skulle jeg først lige forbi Kvickly i bageraf-delingen, der brugte jeg mine buspenge på den lækreste slikpind i gult papir, indeholdende den mest velsmagende flødekaramel slikpind overtrukket med mælkechokolade. For at nå hjem inden bussen, havde min veninde Susanne og jeg udviklet en slags "børnekapgang", på denne måde kom vi hjem samtidig med bussen, det varede meget længe før vores mødre fandt ud af at vi gik hjem og snollede vores bus penge op.

Et andet tydelige minde er fra 1983, da min veninde Githa kom hjem fra et studie ophold i South Carolina. Med sig havde hun bløde søde lækre frugtkarameller, det var en oplevelse jeg var solgt, det måtte jeg også kunne lave, slik som ikke havde tilsætningsstoffer. Som tænkt så gjort, herefter har jeg lavet bolcher, karameller, fyldte chokolader, flødeboller og vingummi, til venner bekendte og familie i 28 år. I 1999 åbnede jeg mit første bolchekogeri på Ærø og nu har jeg åbnet mit andet kogeri, denne gang med flødekarameller og chokolade midt ude på marsken, i storslået omgivelser, med højt til himmel og ” sort sol” store sorte stæreflokke udenfor vinduerne. Min mand Egon der troligt har lagt mave og øren til i mange mange år er langsomt, blevet inddraget i den daglige produktion og fungerer nu på lige fod med fruen.

Vi byder jer rigtig hjertelig velkommen på vores gamle gård på marsken.

 

Læs mere på: http://fruensvilje.eu/index.html